Сучасні ідеї оформлення домашнього офісу на 2024 рік, які вам сподобаються

Додано1 міс. тому 40

Адже зміни - те, що визначає нас на хімічному рівні (с)

Дім все частіше розглядається як тривалий робочий простір для мільйонів працівників у світі. Це змусило багатьох людей реконструювати домашні офіси, щоб створити ідеальне робоче середовище. І якщо вам досі важко зосередитися працюючи вдома, а простір частіше пригнічує, аніж концентрує чи надихає; якщо папери пішли манівцями, а крісло та кольори дратують  - ми підготували УЛЬТРА-ГАЙД міркувань, що ж робить офіс ідеальним в 2024 році. І відповідь на питання, чи існує такий взагалі.

Дизайн присутній у нашому житті 24/7, і люди проводять близько 90% усередині будівель. Навколишнє середовище впливає на наш настрій, поведінку та те, як ми живемо». — каже Ізабель Шьоваль, один із провідних світових спеціалістів із нейродизайну та авторка чудової книги Designfulness, яку ми щиро радимо.

В статті ми розглянемо фізичні, організаційні і когнітивні аспекти формування простору:

  1. Питання здоров’я та ефективності офісу вдома - його ергономічності і функціональності.
  2. Ідеї комфортної, естетично привабливої організації простору - в тому числі, завдяки аксесуарам-холдерам.
  3. Джерела натхнення для особливого характеру домашнього кабінету - рішення, які зроблять вас щасливими і не відволікатимуть при цьому.

Від фарб для стін до рослин, від стола до світильників та канцелярських холдерів на робочому столі – досліджуємо ключові міркування сфери дизайну та ергономіки в 2024 році.

ЯК ОНОВИТИ АБО СТВОРИТИ СУЧАСНИЙ ДОМАШНІЙ ОФІС

1. ! Облаштовуючи домашній офіс - зробіть фокусом здоров'я та функціональність

Від вибору стола, крісла і гаджетів залежить продуктивність і здоров'я. Не обмежуйтеся лише критерієм естетики, обирайте ці речі за призначеннями: підтримати поставу, працювати з ноутбуком, писати за столом, проводити переговори. Консультуйтеся, щоб знайти продукт для ваших задач.

В останні роки велика увага приділяється трансформованим робочим станціям і столам для змінної роботи - роботи сидячи і стоячи. З цих міркувань і розпочнемо.

 

Зверніть увагу, вони також можуть бути елегантними, доповнюватися шкіряними аксесуарами та класичними меблями.

1.1. Створіть умови, щоб вставати частіше

Низка досліджень пов’язує користь стояння з такими перевагами:

  • - стоячи ви сконцентровані покращується обмін речовин, зокрема глюкози
  • - простіше зберігати правильні вигини постави
  • - працюють м'язи гомілок, покращується кровообіг нижніх кінцівок, що запобігає утворенню тромбів
  • - стоячи легше знайти зручне положення для кистей (під кутом 90-100 градусів)
  • - легше уникати гіподинамії (малорухливості) та її наслідків
  • - дослідження, проведене медичною школою Гарвардського університету, навіть пов’язало тривалі періоди сидіння зі зниженим рівнем тестостерону, що призводить до підвищеного стресу та низької впевненості.

Проте постійне стояння також шкідливе. Зокрема, через велике навантаження на поперек та суглоби (колінні, ступневі,  кульшові) і надмірний притік крові в судини ніг. Тому й важливо змінювати стилі роботи. Чим більше маневрів для руху та змін ви маєте - тим краще.

1.2  Додайте ергономіку в деталі на столі

Адже вона не тільки про запобігання болю в спині - зараз її дослідження охоплюють як фізичні, так і когнітивні та організаційні аспекти. 

Додаткові ергономічні особливості включають навіть:

- роздільну клавіатуру
- кабель-менеджмент
- функціональні кронштейни для моніторів
- ергономічні мишки та маус бювари-накладки під них.

 

На фото справа >> маус-бювар Lambo в італійській шкірі Cuoietto.

1.3.   Оберіть правильне крісло

Тобто зручне особисто вам, по-перше. А також з регульованою висотою, та глибиною, підтримкою попереку та механізмом руху, який не відриватиме стопи від підлоги під час нахилу спинки.

1.4  Інвестуйте в додаткові можливості зміни положення - опції для розминки недалеко або на робочому місці

Лише звичка рухатися збереже нас від наслідків малорухомої роботи. Придбайте щось на ваш смак та бюджет. Це може бути офісна бігова доріжка, підставка під ноги, стільчик для балансування, міні-гирі, еспандери, м’яч для сидіння тощо. Ці речі є досить компактними та легко ховаються під столом, щоб не псувати елегантність вашого простору. Або ж просто тримайте поруч килимок для йоги, щоб іноді витягуватися в іншу сторону - адже наш постійний паттерн руху це нахил вперед і його потрібчно час від часу змінювати, щоб залучити в роботу іншу групу м'язів.

Приклад найпростішої вправи для спини біля робочого місця.

2. ! Залишайтеся організованими в естетично привабливий спосіб

Не  втрачайте час та нервові клітини на пошуки матеріалів чи важливих паперів.

2.1 Оберіть стіл, щоб мати достатньо площі для ефективної роботи

Наприклад, можна придбати L-подібний стіл. А щоб зберегти його поверхню і комфортніше працювати з паперами - використовуйте шкіряні накладки на стіл. Шкіра - матеріал вічний та естетично привабливий.

  

Переглянути всі можливі (і неможливі!) форми шкіряних бюварів під різні форми столів можна в
>> статіті нашого блогу.

!! Якщо ж ваш простір обмежений, знайдіть невеликий письмовий стіл із вбудованим відсіком чи стелажами. Це економить місце в кімнаті, створюючи більше простору для додаткових меблів і декору.

 

2.2 Організовуйте кабелі - це важливо

Прикладів та інструментів cable management - сотні. Так ваш простір не створювати хаос, виглядатиме стильно і менше відволікатиме безлад. Функціональне та акуратне робоче місце породжує ясний розум.

2.3 Організовуйте речі на столі та помірно використовуйте дрібнички

Якщо відділів стола недостатньо або немає, а речей багато - організуйте їх окремо. Зараз існує безліч рішень на зразок home office credence. А також прихованих модульних рішень, як от окремо вбудовані холдери-лотки для принтера тощо.

А для речей на столі, якими користуєтеся регулярно - використовуйте настільні аксесуари - канцелярські стаканчики, візитниці-холдери, тримачі для календаря, лотки для документів.

   

На фото справа - чудовий приклад організації столу завдяки >> набору шкіряних аксесуарів з 7 предметівПодібний набір аксесуарів можна створити персонально в нашій майстерні, або ж обрати з безлічі готових комплектацій на сайті.

Наявність чіткої окресленої робочої зони допомагає максимально ефективно виконувати роботу. Занадто багато дрібничок створює захаращений, неорганізований вигляд, який руйнує концепції дизайну інтер’єру вашого домашнього офісу.

На фото >> лотки для дрібничок - також естетичне рішення. Крім того, варіанти їх кольорів можуть створювати цікаві акценти.

2.4 Спробуйте міжкімнатні перегородки

Міжкімнатні перегородки — корисна ідея, якщо ваш сучасний домашній офіс одночасно виконує функції кабінету, бібліотеки чи спальні. Вони розділяють зони, можуть трансформуватися в полички, а також бувають різних кольорів і візерунків, для створення стильного образу.

2.5  Інвестуйте в естетичну книжкову шафу - користь якої буде також і в радості споглядання

Якщо ви залюбки читаєте або маєте багато нагород і дорогоцінних предметів для демонстрації  — це гарна ідея декору домашнього кабінету та відображення вашого характеру в ньому. Хорошим рішенням також є настінні меблі та полиці, що дають простору обтічний вигляд та економлять місце.

А книги або минулі щоденники, які для вас важливо зберегти в гарному стані - можна обрамити в шкіряні книжкові обкладинки. І гармонізувати таким чином ще й кольори.

На фото >> шкіряні обкладинки для щоденника або книг - справжня розкіш.
! До речі, також він може стати ідеальним подарунком для тих, хто, здається, вже має все.

2.6 Додайте пуфи з внутрішніми відділами для зберігання

Це стриманий спосіб додати більше місця для зберігання у вашому офісі вдома. Таким чином, ви можете додати яскравий колір та цікавий елемент декору і отримати цінний додатковий простір.

2.7 Забезпечте кабінет сейфом, якщо у вас є захищені документи та предмети

Щоб завжди бути впевненим в їх безпеці і не хвилюватися, де вони.

2.8 Зверніть увагу на шафи для файлів на коліщатках

Мобільна шафа дозволяє витягнути конструкцію для легкого доступу та ідеально розмістити її під столом, коли вона не використовується.

3. Декоруйте домашній офіс так, щоб зберегти баланс естетичного задоволення, натхнення та концентрації - декілька чудовий ідей декору

Додайте індивідуальності, але заберіть речі, які відволікають.

3.1 Зверніть увагу на світло та його джерела - продумайте точкове освітлення

Світло створює настрій - завжди. Правильне освітлення, яке використовується у вашому домашньому офісі, може запобігти напруженню очей протягом робочого часу. Вам потрібно розташувати світильники залежно від того, як ви збираєтеся використовувати простір. Ваше робоче місце, фон для конференц-дзвінків, простір для зберігання робочих документів тощо визначатимуть, де та як будуть розміщені лампи. Уникайте прямого попадання світла на монітори, його відблисків в очі. А за можливості, створіть джерело природного світла.

! Якщо природного джерела немає - будь ласка, не обійдайте за робочим столом. Намагайтеся зробити це ближче до місць, де ви отримаєте добову норму вітаміну D, або ж взагалі - на свіжому повітрі.

Знайдіть стильні та практичні робочі лампи, щоб створити сучасний домашній офіс.

Таку робочу лампу, яка одночасно є скульптурно естетичною, що значно підвищить ефективність виконання монотонної роботи, наприклад. Те, що щось є практичним, не означає, що воно не може бути привабливим та надихаючим. 

3.2 Прикрасьте домашній офіс сімейними фотографіями або речами, які роблять вас щасливими

Додавання індивідуальних рис до вашого сучасного домашнього кабінету робить його живим, а не нудним і немотивованим. Коли ви бачите фотографії своїх близьких, це нагадує вам про те, заради кого ви так багато працюєте щодня.

Фоторамки, наприклад, можна обрати в одному стилі з вашими настільними аксесуарами >> дивитися весь асортимент кольорів.

3.3 Оберіть комфортну колірну схему і намагайтеся її дотримуватися

Набридли сірі та бежеві відтінки? Обирайте темплі помаранчеві стіни для більшої активності, чи сині глибокі кольори, або ж салатові відтінки для спокійного робочого настрою. Обирайте фарби, що нагадують місця, де вам добре - море, гори, фруктовий сад весною.

Оформляючи будь-яку кімнату чи кабінет для роботи, дуже важливо створити єдиний баланс кольорів. Знайти безліч ідей для його втілення можна за запит color balance.

  

3.8 Знайдіть килим, який поєднує всі тони в просторі

Килимки ідеально підходять для зв’язування всіх частин у цій зоні. Якщо у вас все ж таки є декор у різних кольорах, які, здається, не поєднуються, знайдіть килим у цих тонах, щоб все це чудово виглядало в просторі.

3.4 За бажанням, додайте акцент - наприклад, подушки яскравих кольорів

Додавання подушки до офісного крісла – це чудова можливість додати яскравості. А якщо ви ще не придбали крісло з підтримкою попереку, вона зможе замінити її на певний час.

3.5 Додайте рослини для заспокійливого ефекту

Озеленення - позитивне для креативного процесу і якості повітря. Природа пропонує нам безкоштовний та не шкідливий заспокійливий ефект, тому додати декілька рослин – це простий спосіб подолати вплив стресу під час роботи. Якщо часу та бажання доглядати за ними мало, просто поставте на свій стіл сукулент або кактус.

3.6 Використовуйте чіткі лінії при проектуванні простору - геометричні конструкції на стінах 

Ми рекомендуємо використовувати чіткі лінії при створенні простору, оскільки це створює сучасний стиль, який легко поєднувати з іншим декором. Крім того, психолічно вони здатні організувати процес думок. Наприклад, ви можете створити естетичні геометричні конструкції на стіні за допомогою фотографій і настінного декору використовуючи діагональну лінію, х-подібний візерунок або будь-який інший вигляд, який вам подобається.

Підглянути варіації цікавих геометричних експозицій можна на фотовиставках.

3.7 Додайте дзеркало на стіну, щоб простір здавався більшим

Красиве дзеркало - це завжди про грандіозний стиль, про можливість перевірити свій вигляд перед онлайн дзвінком та створити ілюзію більшого простору. Або ж знайдіть комбінацію дзеркало/годинник для унікального та практичного елемента - річ з подвійною індивідуальністю та користю.

3.8 Декоруйте робоче місце свічками та дифузорами

Якщо ви працюєте над напруженим завданням, свічки та дифузори чудово мати поруч. Вони створюють чудові елементи декору, які наповнюють домашній кабінет заспокійливими ароматами, що допомагають вам працювати. Головне, тестуйте їх до покупки, адже в кожного різні смаки.

3.9 Використайте стіл з керамічною стільницею, якщо вам набрид вигляд стандартних

Кераміка не тільки неймовірно міцна, стійка до перепаду температур та вологості, але й чудова з точки зору декорування. Природні візерунки відрізняються контрастними кольорами, унікальними закрученими акцентами та тонким блиском. Проте не забувайте берегти вашу поверхню від механічних пошкоджень під час роботи з гаджетами. Для цього вам знадобиться якісна накладка на стіл.

ВИСНОВОК - ЯКИЙ ЖЕ ВІН, ІДЕАЛЬНИЙ ПРОСТІР ДЛЯ РОБОТИ ВДОМА?

Ідеальний кабінет вдома - для кожного різний. Ідеальним його робить те, що він не шкодить вашому фізичному та ментальномуу здоров'ю при тривалій роботі. Не відволікає на дискомфорт в спині та безлад на столі. Підкреслює ті речі, які створюють для вас комфорт та роблять вас трішки щасливішим! Ми сподіваємося, що ці поради допоможуть вам створити сучасний домашній кабінет чи офіс вашої мрії. Або наповнять натхненням на зміни в теперішньому. Якщо ж знайдемо нові ідеї - обов'язково додамо. 

А ви, тим часом, можете залишати в коментарях нам - які ідеї оновлення домашнього простору роботи ви вже використовуєте, вигадали або бачили.

Бережіть себе та свою ефективність!

Про аксесуари на стіл ручної роботи

Ви, мабуть, звернули увагу на неймовірні аксесуари зі шкіри ручної роботи, якими ми доповнили матеріал. Якщо вони сподобалися вам так, наскільки ми їх обожнюємо - зв'яжіться з нами в зручний вам спосіб. Дизайнери майстерні Buvar з радістю допоможуть вам в процесі організації простору робочого столу та інших деталей кабінету. Звісно, враховуючи загальний концепт простору.

Також вас можуть зацікавити
Залишити коментар
Залишити коментар
Увійдіть щоб залишити відгук
Close
Click for more products.
No produts were found.

Menu